måndag 24 september 2007

Kefalonia

Förra veckan var jag och Magda på en välbehövlig semester på ön Kefalonia, Grekland. Vi köpte flygstol från Airtours och reste sedan på egen hand istället för att som vi ser det "fastna på något charterhotell i 14 dagar”. Båda föredrar att kunna bära sin packning på ryggen, det innebär så mycket större frihet även om denna form av turistande kanske blir någon euro dyrare.

Magda är en riktig Greklandsexpert i jämförelse med mig och hon verkar uppskatta hela atmosfären (rappare än hemma) lite mer än mig. Det jag främst gillar med Grekland är matkulturen och så klart den fördelaktiga vattentemperaturen.

Vi tog oss runt ön med lokalbussen (KTEL) och letade vårt eget boende, bland annat så hade vi turen att hitta en äkta "grekfarmor" som hade sitt lilla hotell i byn Divarata vid den kända stranden Mirtos. Vi blev fast över helgen i lyxiga Fiskardo, beundrade droppstensgrottor vid öns viktigaste hamnstad Sami och shoppade i huvudstaden Argostoli.

Men istället för att i ord berätta om våra två veckor har jag fixat ihop ett bildspel. Håll till godo!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Heeej!! Jag o min pojkvän planerar att besöka kefalonia i mitten av juni..har du några tips på vart vi bör bo??..vi e 21 o 24...såå svårt!!! mycket är det som lockar! eftersom de bara blir 1 v. så tänkte vi stanna vid samma hotell men hyra bil kanske i 2 dar. Är det mycket tursiter och vilt uteliv där??tacksam för tips iaf...:) H evelina

Anonym sa...

Hejsan!
Tack för erat fina bild spel. Jag och min fru har nu sett det två gånger. Vi ska åka till Kefalonia i slutet av september 2008 och har planerat som er att luffa runt på egen hand. Det vi funderar över är lite om ni kan ge oss några tips på namn på studios där vi kan hyra rum. Vår plan är att ta oss från Lassi och norr ut mot Fiskardo.
Tack än en gång för erat fina bildspel.

Vidkund sa...

Hej och tack för kommentaren!
Kul att ni ska ut och resa, det är alltid roligt. September är ju "lågsäsong" på gott och ont. Bussarna går inte alltid efter tidtabell, i vårt fall blev vi kvar i Fiskardo några dagar längre än planerat. Fördelen är att man inte behöver planera boende, det finns alltid plats, vi kunde lyxigt välja mellan flera alternativ varje kväll.

Jag har inte kvar visitkort och kvitton från resan, det har sambon hand om. Om ni mejlar mig nu i helgen så kan vi säkert tipsa om några bra ställen. Exempelvis har vi ju "grekfarmor" i Divarata, som var en av resans höjdpunkter.

Ett tips är att redan nu fixa boende första natten, men det har ni säkert redan tänkt på. För vår del blev första natten ”dyr” då vi blev tvungna att bo på riktigt hotell inne i Argostoli.

Hälsningar "Vidkund"
larsson_lasse(at)msn.com