söndag 11 november 2007

Fina små kakor

Kalmarkakor
(Kakboken, Specialtidningsförlaget AB. 1981)

Möra kakor med god kryddsmak. Degen bör vara kylskåpskall när man kavlar ut den.
Den bör inte kavlas alltför tunt. Satsen ger ca 75 kakor.

Det här behöver man:
100 g sötmandel
200 g smör eller margarin
2 tsk kanel
100 g strösocker
4-5 dl vetemjöl

Till pensling:
1 uppvispat ägg

Till garnering:
Pärlsocker och hackad mandel

1 Hacka mandeln ytterst fint eller mal den
2 Hacka samman alla ingredienserna direkt på bakbordet. Arbeta sedan ihop degen och lägg den kallt i kylskåp så att den stelnar.
3 Tag ut en liten del av degen åt gången. Kavla på duk eller mellan folie, inte för tunt.
4 Tag ut runda kakor, pensla med uppvispat ägg och doppa i pärlsocker och hackad mandel.
5 Grädda i 200° 7-10 minuter.

Inga kommentarer: